Plukke sæsonen

I de to måneder hvor det er plukke sæson, ansætter vi 4 hjælpere, som bl.a. plukker fra den "avancerede håndplukke-maskine" - se herover.

Lidt om Bandholm Frugtplantage

Vi grundlagde Bandholm Frugtplantage i 1999. I begyndelsen producerede vi kun frugt, men i dag bliver en del af frugten forarbejdet til produkterne marmelade, most og kompot.


I 1999 tilplantede vi 1,5 ha med æbletræer, og vi har siden udvidet plantagen hvert år og har i dag 30.000 træer fordelt på 8 ha, som alle er plantet med to spadestik. Vi dyrker i dag 11 æblesorter, 4 pæresorter og 5 blommesorter. Derudover har vi også stikkelsbær, hyben, jostabær og brombær på plantagen.


En livsstil

Arbejdet med plantagen og vores forarbejdede produkter er blevet en livsstil for os, og vi er meget ydmyge overfor det daglige arbejde med frugten. Vi ved nemlig, at ligegyldig hvor gode vi er til vores arbejde, så betyder vind og vejr alt for, hvordan den færdigmodnede frugts kvalitet bliver i sidste ende. Vi gør os umage for at udvikle nye spændende produkter, og vi nyder hver eneste dag og hver eneste lille succes.


Vi står selv for beskæringen af træerne, men når der skal tyndes ud i blomsterne har vi ansat to personer i den måned, udtyndingen foregår. Også når frugterne skal håndplukkes har vi behov for en ekstra hånd, og ansætter derfor fire ekstra personer i de to måneder, der er "plukke-sæson".


Mange hilsner

Anne & Lars Albrektsen

 
 
Bandholm Frugtplantage · Uglevængevej 8 · 4941 Bandholm · Tlf. 5478 8098 / 2098 8098 ·